Излези Надвор, Нов Сингл, PMG#55 / Come Out (And Play), NEW Single, PMG#55

31.03.2011

Со необично задоволство го објавуваме официјалното издание на нашиот нов сингл "Излези Надвор", кој е најава за 4тиот албум на бендот, кој ќе носи наслов "А Векот Така Добро Започна". "Излези Надвор" е композиција со спор, но динамичен ритам и е направена во стилот ГЕЈ-ХОП или ЦЕНТАРСКИ РАП. Голем придонес за високата класа на овој сингл дава нашата реномирана вокалистка Марија Каева, која ја фарба атмосферата со она автохтоно и препознатливо скопско соул чувство. На Б страната се наоѓа "Рандом Вокал" миксот на истата композиција и ремиксот на Душко Јаневски во техно манир.

Овој екстендед плеј сингл е 55то издание на дискографската куќа ПМГ Рекордингс.

Синглот ќе може бесплатно да се даунлодира од сабота 2 април во 12:00 часот.


Quite enormous is the pleasure to announce the release of PMG Kolektiv's NEW SINGLE "Come Out (And Play). Slowburning, hyper-dynamic GAY-HOP track with some DOWNTOWN RAP flavour and an original Skopje soul spirit classy vocal touch by Miss.Maria Kaeva. On the flipside you can find the Random Vocal mix and Dusko Janevski's (Juan's Kitchen Delights) techno delight rework.
The single wears PMG Recordings#55.

You can download it FREE from April 2 (saturday), 12:00

Yo rZZa hit me with the flavour!!!