#MakedonideCrew presents DJ VELIGDEN & ПРИЈАТЕЛИТЕ - Навелигденсумсезаљубил [makedonide 006] 2016
Навелигденсумсезаљубил
006
Release Date: 29.04.2016
Format: mp3
 
Ушеодкао мал Великден бил многу познат празник. Бабами шоми кажувала, а шосе пренесувало од колено на колено 100.000 години едека Христос Васкресе лежел лежел мртов, и еден ден му скурчило и станал и отишол дасе прошета…и така идел идел, и сретнал едни двајца иим рекол: еј вие двајцата! и понатаму свее историја. Отогаш секој ден е велиГден и топ си проваѓаат луѓето.
 
Оваа година е специјално, пошо ОБЕДИНУВАЊЕ е најјакото за великден и сите се обединуваат во едно:
1. великден (туцане со јајцина)
2. шомуе именден на DJ VELIGDEN
3. шое 1 мај (у исти ден алооо!)
 
Ова значи дека сите треба дасе обединиме и шосме чисти македонци и комуњарите и бугарите и сите секаде пошто толку јак ден досеа немало. Зана DJ VELIGDEN именденот се пече 47 јањиња на ражен. Од тоа се гледа дека така било пишано.
Све ова тачно истово го пишува на каменот од розета. Розета е ќерка на Христина, мајката на христијанството, а посестрима на Лидија. Која Лидија? …Лидија од Македонија алооо!!!
Све појше и појше станува топ за македонидето.
 
На овој проек 
#MakedonideCrew presents DJ VELIGDEN & ПРИЈАТЕЛИТЕ - Навелигденсумсезаљубил [makedonide*македониде006]
рапат #MakedonideCrew овие се:
 
DJ VELIGDEN
Диџеј Пари
Диџе Тоше
МакедоБој
Диџеј Бугар
Dj Leptokaria
Bar Mitzvah
 
Original Photo taken by thee incredible Mr.Galevski Kire
Sleeve design by Violeta Kachakova
Sponsored by ПИЧКАТИМАТЕР и кажи му на сорос да врати парите шо дужи!
100% ШАРЕНО
 • 1.
  навелиГДенсуМсезаЉубил
  3:27
 • 2.
  Фърагильно
  1:29
 • 3.
  Јајцина од Ној
  2:39
 • 4.
  ИмеДен
  1:41
 • 5.
  Велигден е #Љубов feat.Dj Leptokaria
  2:43
 • 6.
  ОбедиНејшн
  3:22