PMG Recordings Activities

27.01.2014

Izvonreden album na Muhamed Ibrahimi - Muki MI (na Facebook:) Kreativnosta na negovite prsti e pravoproporcionalna so negovite kompozitorski sposobnosti, shto e ochigledno na ovoj album so silen avtorski pechat. Pokraj nego, na albumot uchestvuva impozantna ekipa na fantastichni muzichari made in MKD, koi ubedlivo go nadopolnuvaat vozbudliviot muzichki pejsaz, koj ima koreni pred se vo albanskiot folklor, makedonskoto sekojdnevie, no i siroviot blues i rock'n'roll. Ovoj album, za nas e prekrasno i sosem neochekuvano zadovolstvo, koe so svoite ambientalni kapaciteti, kreira nepobedliva atmosfera na zivost i dobrobituvanje, kako svoevidna antiteza na sranjeto koe sme primorani da go ziveeme, radi nasheto primitivno opkruzuvanje...

23.12.2013

  Почитувани љубители на музиката и филмот. Со необично задоволство го најавуваме промотивниот КОНЦЕРТ на ПМГ Колектив по повод албумот КЛАН СЕКУЛАР (албумот сеуште е достапен за free download - www.pmgrecordings.com). Концертот ќе се снима аудио и видео и ќе биде употребен во филмот КЛАН СЕКУЛАР...

20.12.2013

  It was thee year of our lord Makedon number 100.2013 when Kanton6 layed down this Hee-story.  To be remembered by. As pure as Ohrid’s eye, as white as thee Makedonide race, as true as you. But it's not you, it's the world.     Ногу сне срећни ШШо го ѕаврШШивне овој албун токму на НАЈголемио македонцки праѕник Свети Никола. Нека е већно името и најуба сьлава, оти Свети Никола од Господ Бој е пратен дай води Македонците во већноста и колевката на светот...

07.11.2013

  Зависна Листа.Мк е официјална топ листа на култното скопско независно радио Kanal 103 >> >> Постои 10 години и претставува вистински промотер, инспиратор и катализатор на современата македонска музика. Нема да речам алтернативна, со оглед дека ОВА Е МУЗИКАта, а остатокот во МК е алтернативна (според НЕмузичките причини поради кои се прави)...

03.10.2013

  Monozid е post-punk бенд од Лајпциг, Германија. Свират заедно од 2003та година и досега имаат издадено неколу еп-ја и 2 албума, на кои прават храбра и успешна мешавина од класичен 80's postpunk со влијанија од nowave и noise rock. Една од главните карактеристики на овој бенд е сериозниот пристап кон турнеите...

03.10.2013

Драги слушатели. На музичките баханалии им нема крај. Check Lepi Xhoni out и кажете ни дали има боље фраер у град. Јасно: нема. По фантастичните авантури со The John (official), талентираниот LX части соло албум. Фантастичен и радикално ослободен аспект на истражување на музичките идеи кои го тангираат...

27.08.2013

Oficijalnata Top Lista na kultnoto muzichko radio Kanal 103 se vika Zavisna Lista.MK. Postoi 10 godini i tretira iskluchivo makedonska muzika. Ovaa top lista ima prodlabocheno+shiroko znachenje za razvojot i prezentacijata na makedonskata muzika vo poslednive 10 godini.  Ovoj mix/podcast e kompilacija na najomilenite muzichki migovi na voditelot i producent na ovaa emisija Aleksandar Gavrovski.  Ovaa vecer ke bide kompletno posvetena na makedonskata muzika i site nejzini prekrasni inkarnacii...

26.07.2013

Македониде е првата ќовечка раса на Земјата, никната од семето на Македон.   Од Македонидето настанала Белата Раса.    Малку подоцна, Господин Бог - синето на Македон, ги креирал Монголодите (жолтата раса) и Негридите (црната раса)+еден куп Мулатаана (мешана раса)...

17.04.2013

Официјална промоција на првиот сингл од последниот албум на Bei The Fish - Instant Generation (At The End Of The Sand), а истовремено и ексклузивна регионална премиера на музичкиот канал MTV, точно во 20:00 часот. По долгогодишно непојавување во своите видеа, главните улоги во спотот ги завземаа самите членови на бендот Огнен Анастасовски, Валентина Миновска, Ненад Тонкин и Владимир Настевски...