#Bella vtorata kompozicija od noviot 8mi po red PMG Kolektiv album - Do Neboto Zamok

16.05.2019
Цел живот се трудев да згазам на традициите, да ги подуништам некако, пред тие да ме уништат мене. Патернот по кој баба ми била машина за раѓање, а мајка ми роб на кујната, е директна и непосредна закана за мојата ќерка. Можеби сум лесна мета, призвук недозволено нежен, но и порака сум непријатна: нашите ќерки веќе нема да го крмат инертниот домаќин и ќе се свртат кон своето парче огледало. Зошто колку ќе ни се насмеани ќерките, толку ќе се смее и Земјата.
 
​