ПМГ РЕКОРДИНГС ФЕСТИВАЛ 2

20.02.2010

Живееме во време кога еден од најспоменуваните зборови е ИДЕНТИТЕТ. Многу дискусии, главно неписмени и тенденциозни околу ова, а се чини главен поттикнувач и потпикнувач на мрак во целата приказна е власта - дали од позициски или опозициски фазон - сеедно. Ниту го бранат и развиваат оној идентитет кој го имаме, ниту го поттикнуваат развојот на идентитетот кој треба да го добиеме. Но така било откога паметиме за себе. Затоа НИЕ САМИ ГО ГРАДИМЕ СОПСТВЕНИОТ ИДЕНТИТЕТ и не се обѕирнуваме на кретенизмот и некултурата спонзорирани од државата.

ПМГ РЕКОРДИНГС ФЕСТИВАЛ 2 Е ДЕФИНИЦИЈА И ПРОСЛАВА НА НАШИОТ КУЛТУРЕН ИДЕНТИТЕТ. Автентична музичка архитектура како мост со минатото и завет за иднината.

Поделете го овој миг со нас.
Со љубов,
ПМГ Рекордингс