FREE DL. Kanton6 - Деца На МРТВ [pmgrec 096]

20.12.2013
 
It was thee year of our lord Makedon number 100.2013 when Kanton6 layed down this Hee-story.  To be remembered by. As pure as Ohrid’s eye, as white as thee Makedonide race, as true as you. But it's not you, it's the world.
 
 
Ногу сне срећни ШШо го ѕаврШШивне овој албун токму на НАЈголемио македонцки праѕник Свети Никола. Нека е већно името и најуба сьлава, оти Свети Никола од Господ Бој е пратен дай води Македонците во већноста и колевката на светот.
Исто, на овой благонадеЖЖен ден Канътон6 се распаднаја, оти Господ Бог така сакаше. Така било пиШШано, а од пиШШаното несе бега.
Ќути-трајте, арно е вакам, топлићко, имат за јадене за пјене, оти моЖЖи и полоШШо, на пример Homeless дасе сториме. После?
 
01. Интро
02. Народот Е Фашизмот
03. Вештерката Ганџа
04. Империја
05. Жими Крс’ Не Сум Нашмркан
06. Домаќине (Chill Folk)
07. ТВ Дневник
08. МРТереза, Некому Мајка, Некому Маќеа
09. Црно и Бело 
10. Рубрика
11. Скопските Атентатори
12. Супер Бабичка
13. Деца На МРТВ feat.Makedonide Crew
 
Written, composed, produced, arranged and mastered by Kanton6 at #Shupa 2013
Kanton6 - Thee Messangers of Makedon are: Mirko Popov & Sinisha Evtimov
Postcool design by Violeta Kachakova
Department for serious music at MRTV: Lepi Xhoni, Vixa Blixa, Oliver Mitkovski, Nikolina Kujacha, Veda Evtimova, Aleksandar Gavrovski, Tea Shaldeva.
Special thanks goes to Mladinski Kulturen Centar Skopje and MRTV.
PMG Recordings 2013 / 096
No Rights reserved.