FREE DL. Underground Glamour - 10 godini ZavisnaLista.Mk [pmgrec095]

07.11.2013
 
Зависна Листа.Мк е официјална топ листа на култното скопско независно радио Kanal 103 >>
>> Постои 10 години и претставува вистински промотер, инспиратор и катализатор на современата македонска музика. Нема да речам алтернативна, со оглед дека ОВА Е МУЗИКАта, а остатокот во МК е алтернативна (според НЕмузичките причини поради кои се прави).
>> Оваа компилација содржи досега неслушнати/неиздадени композиции од домашни автори кои се само мал дел од креативниот спектар на современата македонска музичка сцена. Толку мал, што веќе размислуваме за Underground Glamour 2јка :)
Побрзајте спуштете ја од www.pmgrecordings.com и уживајте во прекрасната музика, пред да пропадне светот :)))

PMG Recordings 095/2013
executive producer: Александар Гавровски
cover design: Виолета Качакова
мастеринг: Душко Јаневски

01. Aleksandar Pejovski - Odbrojuvanje
02. PMG Kolektiv - By This River
03. Galatheia - Na Son
04. Dusko Janevski & Marija Kaeva - Zimski Son
05. Robotek - The Wind Sand Heat and Cold
06. Kanton 6 - Skopskite Atentatori
07. Capturing The Moment - Less Q
08. KristKrst - I Found Myself (Methadorphosis)
09. The John - Mi Se Desi Pekol
10. Space Rebel Gang - Cinderela's Shoe
11. XaXaXa - Sakam Doma Da Ziveam
12. MoogerFooger & Ivica SIZ - Zivot Po Inercija
13. Pikolomini - Deca vo Dlaboko
14. Bei The Fish - If I'm Dead

бонус трака
15. Диџеј Пари featuring Македо Бој (Диџеј Велигден in the mix) - Кодо