Албумот на Monozid "A Splinter For The Pure" достапен за слободен download

03.10.2013
 
Monozid е post-punk бенд од Лајпциг, Германија. Свират заедно од 2003та година и досега имаат издадено неколу еп-ја и 2 албума, на кои прават храбра и успешна мешавина од класичен 80's postpunk со влијанија од nowave и noise rock. Една од главните карактеристики на овој бенд е сериозниот пристап кон турнеите. Повеќе европски турнеи се позади нив, како и американска и руска. Концертот во Скопје во рамките на ПМГ Рекордингс Фестивал 4, ќе биде дел од уште една европска турнеја. Љубителите на мелодичниот postpunk (Gang Of four, Joy Division) ќе бидат пријатно изненадени од овој надоаѓачки бенд.