Македоламбада - Александар Гавровски Mix [pmgrec 091] 2013
Македоламбада - Александар Гавровски MIX
091
Release Date: 27.08.2013

МАКЕДОЛАМАБДА
/диџеј микс/

спонзор: Господ
издавач: ПМГ Рекордингс
компилатор, диџеј: Александар Гавровски
мастеринг: Душко Јаневски
користени џинглови:
Бомба (идеја, текст: Мирко Попов; реализација: Роботек; музика: Yagya; чита: Арна Шијак)
Сок од Ѓубре (идеја, текст: Мирко Попов; реализација; Роботек; читаат: Синиша Евтимов, Арна Шијак)
Педери - Канал 103 - 20 години слободни (идеја, текст, реализација Давид Ангелевски; музика FYROM Experiment; чита: Александар Алесксовски)
Искра светлина (идеја, текст: Мирко Попов; реализација: Роботек; чита: Александар Гавровски)
Сељаци (идеја, текст: Мирко Попов; реализација: Роботек; чита: Оливер Митковски)
Стотројка вечна! (идеја, текст: редакција 103; реализација: Мирко Попов, чита: Александар Алексовски).

Tracklist:
/jingle/ Бомба
1. Bernays Propaganda - Овој ден да помине (земено од My Personal Holiday L.P.)
2. Легијата - Бонус трака  (земено од Лош ден за империјата L.P.)
/jingle/ Сок од ѓубре
3. Sethstat - Bon Voyage Cassini II (земено од Кораб L.P.)
/jingle/ Педери (Канал 103 - 20 години слободни)
4. ХаХаХа - Пробав да се исклучам (земено од Сиромашни и богати L.P.)
5. Нелетронски гуру - Сатрап мантра (земено од компилација ЗависнаЛистаТочкаМк, година 01)
/jingle/ Искра светлина
6. Новоградска - Кој го спаси градот? (земена од компилација Нов бран)
7. Mr. Brown - Mr. Brown Vs. Devil (земена од Mr.Brown L.P.)
8. Galatheia - All We Ever Wanted Was Everything (сингл)
9. Фолтин - 120 (земено од Оваа трансплантирана машина за чукање досега не типкала љубовно писмо L.P.)
10. The John - Ова не е диско (земена од Ти и јас и градот наш L.P.)
11. Bei The Fish - The End (сеуште неиздадена)
12. Оliver's Geisha - Lover (земена од компилација Нов бран)
13. Mr. Brown - D.D. (земена од Mr.Brown L.P.) 
14. Кантон 6 - Fake & Gay (земена од Chill Фолк L.P.)
15. Душко Јаневски - Sunshine (земена од Inner Dancefloor L.P.)
/jingle/ Сељаци
16. Autmind - Autmind (Autmind L.P.)
17. The John - Ние сме од Скопје (земена од PMG Kolektiv - Ние сме од Скопје E.P.)
18. Robotek - Напред (земена од Mini L.P.)
19. PMG Kolektiv - Ние сме луѓе (земена од Klan Secular L.P.)
20. Сашко Костов - Vertigo (земена од Vertigo E.P.)
21. Пикломини - Amateur City (земена од From Subway To My Way L.P.)
22. The Special People Club - Лица во огледало (земена од компилација Бастион - Works & Reworks)
23. 3 Minutes In The Rain - And More... Maybe (земена од Hero Of Our Time L.P.)
24. Милко - Продолжуваш да сонуваш (земено од Луѓе L.P.)
25. Mooger Fooger - Ново Лисиче (земена од La Kana L.P.)
26. Драган Ѓаконовски - Шпато - Ехо од далечното минато (земена од компилација Шпато - Музичка легенда)
/jingle/ 103ка Вечна!
27. Никола Коџабашија, Фолтин, Гоце Стефкоски - Чија ли си сега (татковино)? (земена од Penelope X L.P.)

  • 1.
    Македоламбада
    109:51