Brotherhood of Dada: Obscure Sounds of North F.Y.R.O.M. [pmgrec 176] 2020
OBSCURE SOUNDS OF NORTH F.Y.R.O.M.
BROTHERHOOD OF DADA
176
Release Date: 23.01.2020
Brotherhood of Dada: Obscure Sounds of North F. Y. R. O. M.
 
Како противтежа на скопскиот тренд еден ист исполнувач да свири во повеќе состави, преку колективот Brotherhood of Dada кураторот на ова издание собира повеќе изведувачи под едно име. Изданието е составено во чест на сите музички парчиња, кои никогаш нема да бидат објавени. Називот на колективот му стои секому на располагање при издавање/изведување на какви-било нумери.
 
Brotherhood of Dada на ова издание се:
 
(01) TATAR
(02) Мартин Петковски
(03) Foto Robot
(04; спореден омот #2) Ноќ
(05) Nestvarnost
(06) $impo$quad
(07) Мики Вуковиќ
(08) Speculum Esse
(09) Оружје
(10) Polaris
(11) Cody M
(12) Amplidyne Effect
(13; главен омот) Kødar Neumann
(14) WM
(15) Alvaldr
(16) Јован Јовановски
(17) Big Kahuna Burgers
(спореден омот #1) Blepulum Esse
(споредни омоти #3-#8) Диме Данов
 
Format: mp3
 • 1.
  DA QUEENZZ
  2:38
 • 2.
  ТЦ Македонија
  3:12
 • 3.
  Болна
  3:28
 • 4.
  Juicin' in the Cyber Slums
  2:52
 • 5.
  Ordeal
  2:59
 • 6.
  Herox
  2:25
 • 7.
  SHE BIT ME
  2:46
 • 8.
  Нојз
  4:18
 • 9.
  (ненасловена)
  3:18
 • 10.
  The Puzzle Field
  0:30
 • 11.
  Mayfly
  3:02
 • 12.
  Goodbye Shining Blackstar
  6:46
 • 13.
  When Skies Are Grey
  4:32
 • 14.
  Зајдисонце на живите мртовци
  4:31
 • 15.
  We Melt
  5:21
 • 16.
  Path a Way
  3:58
 • 17.
  Егзистенцијална деконструкција на луцидната какофонија
  0:31