Aleksandar Veliki: Nostalgija Za Tom Petty EP [pmgrec 151] 2018
NOSTALGIJA ZA TOM PETTY EP
ALEKSANDAR VELIKI
151
Release Date: 15.01.2018
Александар Велики е Гавровски.
 
Носталгија за Том Пети
текст: А. Гавровски; 
музика:  А. Гавровски со Вaско Атанасоски, Синиша Евтимов, Љ. Ангелов и Кристина Горовска.
свират: А. Гавровски: вокали, бас гитара, ритам програминг; К. Горовска: вокали; С. Евтимов: клавијатури; Љ. Ангелов: гитари; К. Лафазановски: конги.
 
Пари за сите
текст: А. Гавровски; 
музика: А. Гавровски со В. Атанасоски;
свират: А. Гавровски: вокали, ударалки, ритам програминг; В. Атанасоски: бас гитара, ударалки, ритам програминг, Љупа Ангелов: гитари; Душко Јаневски: 303 acid.
 
Снимано во студио 1060, август-декември 2017. 
Снимател: Дени Крстев.
Микс: Дени Крстев во Студио 1060
Продуценти: Гавровски и Атанасоски во Студио 1060.
 • 1.
  Nostalgia za Tom Petty (ft. Kristina Gorovska) [radio edit]
  3:35
 • 2.
  Pari za site
  5:13
 • 3.
  Nostalgia za Tom Petty (ft. Kristina Gorovska) [album version]
  4:21