Mooger Fooger: Prodolzi da Sonuvash [pmgrec 118] 2015
PRODOLZI DA SONUVASH
MOOGER FOOGER
118
Release Date: 27.03.2015
Format: mp3
 
Учесници...
Сецко Сеад Хаџиќ - гитара,
Огнен Мангаровски –гитара, 
Џоле Максимовски – бас гитара, 
Сашко Костов тапани - (вокал и текст  -  4. Застани , пратечки вокал - 8. Тунел),
Ратко Даутовски перкусии, 
Димитар Божиков  - гитара  -  (4. Застани), 
Iain Ross  - мандолина  -  (3. Продолжи да сонуваш, 7. Изброи до три), 
Борче Кузмановски клавијатури - (5. Во она време, 8. Тунел),
Виктор Николовски бас гитара  - 3. Продолжи да сонуваш, 
Дени Крстев вокал и текст - 1. Победа или грев, 
Ивица Димитриевиќ вокал и текст  -  2. Доволно е, 
Енко Енис Хаџиќ - вокал, Џабир Дерала - текст, Драган Ѓуровски - пратечки вокал (3. Продолжи да сонуваш), 
Ристе Солунчев  вокал и текст  -  (4. Застани), вокал – (10.Јас )
Горан Трајкоски вокал, саксофон текст  -  (5.Во она време) , текст - (10.Јас),
Тања Тас вокал и текст – (6. Невина белина),
Васко Атанасоски вокал и текст – (7. Изброи до три), 
Сашо Митрески вокал и текст  - (8. Тунел),
Соња Димитиоска вокал , текст и флејта – (9. Тишина),
Зоран Тортески пратечки вокал – (10. Јас)
 
Снимано  од  Октомври 2014 до Март 2015 година,
во студио Тра ла ла, снимател - Мите Димовски и 
во студио  4-ти Јули, снимател  - Сецко Сеад Хаџиќ 
Микс и мастеринг - Гени Каревски
Музика, аранжман и продукција - Сеад Хаџиќ -Сецко   
 
PMG Recordings 118 / 2015
 • 1.
  Pobeda ili Gnev
  2:55
 • 2.
  Dovolno e
  2:41
 • 3.
  Prodolzi da Sonuvas
  4:19
 • 4.
  Zastani
  2:24
 • 5.
  Vo Ona Vreme
  3:35
 • 6.
  Nevina Belina
  3:54
 • 7.
  Izbroi do Tri
  3:13
 • 8.
  Tunel
  4:34
 • 9.
  Tisina
  3:54
 • 10.
  Jas...
  5:34