Novogradska: Maliot Princ / Kucuk Prens [pmgrec 115] 2015
MALIOT PRINC / KUCUK PRENS
NOVOGRADSKA
115
Release Date: 11.02.2015
Format: mp3
 
OST од претставата Малиот Принц од Егзипери.
Либрето и режија Срѓан Јаниќијевиќ.
Продукција Турски театар Скопје.
 
МАЛИОТ ПРИНЦ : Зубејде СЕЛИМОВСКА
ПИЛОТОТ : Танер СУЛЕЈМАН
РОЗАТА : Фунда ИБРАХИМ
КРАЛОТ : Ријад ТАХИР
ПИЈАНИЦАТА : Тамер ИБРАХИМ
БИЗНИСМЕНОТ : Неат АЛИ
ВООБРАЗЕНИОТ : Аксел МЕХМЕТ
ЛИСИЦАТА : Наџие ХАСАН
ЗМИЈАТА : Фунда ИБРАХИМ
ВОЗРАСНИТЕ : Сите
 • 1.
  Voobrazeniot
  1:56
 • 2.
  Zmijata
  2:27
 • 3.
  Bolero
  3:53
 • 4.
  Maliot Princ
  2:06
 • 5.
  Kralot
  1:44
 • 6.
  Lisicata
  1:32
 • 7.
  Pijanicata
  2:30
 • 8.
  Vozrasnite
  3:07
 • 9.
  Patuvanje
  2:45
 • 10.
  Rozata
  3:01