Aleksandar Pejovski: FYROM Requiem [pmgrec 098] 2014
FYROM REQUIEM
ALEKSANDAR PEJOVSKI
098
Release Date: 11.03.2014
Format: CD and mp3
 
АЛЕКСАНДАР ПЕЈОВСКИ, ФИРОМ РЕКВИЕМ - 2013
омаж на пионерите на музичкиот минимализам од седумдесетите години на дваесеттиот век
концерт во живо, 20.04.2013, Денсинг Сала, Младински Културен Центар, Скопје
 
диригент: Сашо Татарчевски
Женски Младински Хор - МКЦ
камерен гудачки оркестар, харфа, пијано, органа и лента
тонски снимател и микс: Ален Хаџистефанов
лента во живо: Владимир Николов
текст: Мирко Попов, глас: Николина Кујача
 
користени аудио материјали: говор на Симеон Иванов - Канго, 08.09.2011, плоштад Македонија, Скопје; фрагменти од пречекот на Цар Борис III во Скопје, 1942
дизајн: Ѓорѓи Клинчаров
благодарност до Биљана
 • 1.
  A(c)counting
  3:44
 • 2.
  Trans FYROM Express - Glasswerk
  16:21
 • 3.
  Erga OMnes
  5:01
 • 4.
  Missa Brevis
  11:52