PMG Recordings Activities

26.07.2013

Македониде е првата ќовечка раса на Земјата, никната од семето на Македон.   Од Македонидето настанала Белата Раса.    Малку подоцна, Господин Бог - синето на Македон, ги креирал Монголодите (жолтата раса) и Негридите (црната раса)+еден куп Мулатаана (мешана раса)...

17.04.2013

Официјална промоција на првиот сингл од последниот албум на Bei The Fish - Instant Generation (At The End Of The Sand), а истовремено и ексклузивна регионална премиера на музичкиот канал MTV, точно во 20:00 часот. По долгогодишно непојавување во своите видеа, главните улоги во спотот ги завземаа самите членови на бендот Огнен Анастасовски, Валентина Миновска, Ненад Тонкин и Владимир Настевски...

28.11.2012

Најомразениот скопски бенд повторно во акција!!! Петтиот албум на PMG Kolektiv се вика >> KLAN SECULAR >> Аудио-Библија посветена на приватна религија. Потполно нова сонична авантура. ПРВО ЈАВНО ПРЕСЛУШУВАЊЕ во рамките на Оправдано Присутни > промоција на Јадро > Асоцијација на Независната Културна Сцена > 6-8 декември 2012 Булевар Климент Охридски 23 // ние сме во Подрумот :) и тоа во ПЕТОК на 7 декември...

26.09.2012

Мили мои.... И драги слушатели, еве фантастична можност да го ПРЕСЛУШАТЕ и КУПИТЕ новиот албум на скопските улични херојчиња THE JOHN. Да, да, тие се навистина прекрасни. Да драги мои, тоа е тој рокенрол по скопски, ама модерно. За мене, нов албум на Ујка Реља ЏонС е еден од оние ултраХај моменти у годината на живеењето...

24.06.2012

Ние сакаме музика, но понекогаш идеите се поважни од музика. Наша идеја е да бидеме духовното јадро на нашиот град. Скопје. И не ни е гајле што ќе изградат тие. Важно е што ќе изградиме Ние. Ете на пример, дваесет години јавно градиме карактер. А карактерот се исцртува на лицето, не? Ја поттикнуваме автентичната моќ да бидеме глобални...

03.03.2012

ВЕРСКИ ПРАЗНИК скоро секој ПЕТОК. А што да се прави ДРАГИ НАШИ кога сме духовни над сите очекувања. Но, ако има, или ако било кога омало БОГ, а ние тоа да го ЗНАЕМЕ-тогаш тоа е ИНТЕРНЕТ. Севкупно, неконтролирано, разуздано и прекрасно СЕВКУПНО ЗНАЕЊЕ на врвот на прстите...кое “некои“ дури се обидуваат да го ограничат...

15.02.2012

Денот кога Македон ми вдахна живот, остави завет кој се пренесува со милениуми од колено на колено. Тој рече: “НЕКА ОВА ЧЕДО БРУТАЛНО ВНИМАВА НА МУЗИКА, НЕКА ЈА ОСЛУШНУВА ТРАДИЦИЈАТА НАША ВИЗАНТИСКА И 40.000 ГОДИШНА, НЕКА ГИ СЛЕДИ МОДЕРНИТЕ ТЕКОВИ И НЕКА ПРАВИ ПЕСНИ И НЕКА МИКСА ПЕСНИ...

23.12.2011

Првиот албум на Кантон6 се наоѓа во скопските музички продавници. Бројот на ЦДа е ограничен на 100. Можеби сега е добар момент да скокнете до ГТЦ и да си го купите. Се чини нема подобар подарок кој можете да си го дадете себе си, доколку живеете во ерата на дебилите и долината на спомениците...

23.12.2011

Ужасно талентирани и вистински посебни. Ова е 4тото издание на нашиот омилен бенд THE JOHN. 9 композиции на едно ЛИМИТЕД ЕДИШН ЦД, само за најопаките сладокусци! Побрзајте во продавниците, набавете го ова издание уште пред нова година и подарете го на вашиот најбољи другар...или можеби родител...